Jedan slatkiš – jedno dijete

Jedan slatkis - jedno dijete 2013 014

Đački klub naše škole je i ove godine pokrenuo dobrovoljnu humanitarnu akciju pod nazivom “Jedan slatkiš, jedno dijete”. Akcija je trajala od 5. do 29. novembra 2013. godine. Slatkiši su se prikupljali u centralnoj i područnoj školi.
Slatkiši su namijenjeni učenicima sa posebnim potrebama u našoj školi i djeci bez roditeljskog staranja koja su smještena u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli.
U srijedu 11.12.2013.god., lideri i koordinator ĐK-a naše škole su posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli gdje su uručili spakovane paketiće. Imali su jako lijep i srdačan doček od strane direktorice koja je bila ponosna na sve članove koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Obišli su dom i upoznali se sa djecom koja su bila radosna zbog njihovog dolaska. Dan je protekao u lijepom druženju sa puno pozitivne energije. Prenosijeli su mnogo pozdrava od direktorice i sve djece iz doma. ĐK se zahvaljuje svima koji su pomogli u akciji sa nadamo da će se i iduće godine usrećiti lica mnoge djece.