Općinska Smotra tehničkog stvaralaštva

smotra clanakU subotu 16. aprila 2016 godine u prostorijama Osnovne škole “Čelić” održana ja općinska Smotra tehničkog stvaralaštva. Na Smotri su učešće uzeli članovi raznih sekcija tehničke kulture, saobraćajne sekcije i informatičke sekcije.
U dijelu saobraćajno obrazovnog takmičenja 1. mjesto u ekipnom plasmanu je osvojila OŠ “Čelić”. Plasman na kantonalno takmičenje je postigao samo jedan učesnik, Sukanović Zejd, učenik OŠ “Humci”.  Čestitke učenicima i nastavniku Mujčinović Nedžadu.
Ekipno je naša škola bila najuspješnija i u dijelu učeničkih radova iz oblasti tehničkog stvaralaštva. Učešće je uzeo i naš učenik Mirza Forić sa radom Robotska ruka. Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima Ćuk Zoranu, Mujčinović Nedžadu i Jusufović Edhemu.
Na takmičenju iz informatike prvo mjesto je zauzeo Tarik Mešić, učenik sedmog razreda sa radom Kalkulator isplativosti štednih sijalica. Tarik je ujedno i predstavnik naše općine na predstojećoj kantonalnoj Smotri. Čestitke Tariku i njegovom nastavniku Salihović Zekerijahu.
Škola još jednom čestita svim učesnicima i želi sreću takmičarima na kantonalnoj Smotri koja će se odžati u subotu 23. aprila 2016.

Ovdje možete pregledati sve fotografije sa Smotre.