Arhive kategorije: Novosti

Donacija laptopa za školu

Naša škola je odnedavno bogatija za šest modernih laptop računara. Ova donacija je dio aktivnosti UNICEF-a i USAID-a u okviru projekta koji ima za cilj pružanje hitne podrške najkritičnijim sistemskim funkcijama. U partnerstvu sa nadležnim obrazovnim institucijama UNICEF i USAID su isporučili laptop računare za 25 škola Tuzlanskog kantona u vrijednosti od 108.000 USD. Dr.… Nastavi čitati »

Projekat “Zelena revolucija”

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji naša škola uzela je učešće i definisala saradnju na projektu “Zelena revolucija”, koji implementira ZEOS EKO-SISITEM d.o.o Sarajevo.Projekat se provodi na nivou osnovnih škola u FBiH, u periodu od 1.2.2022. godine do 31.5.2022. godine.Projekat ima za cilj izgraditi zdrave navike odlaganja e-otpada kod školske populacije kroz edukaciju i praktične primjere odlaganja… Nastavi čitati »

Obilježena Dječija nedjelja

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje danas su našu školu posjetili predstavnici JU Centar za socijalni rad, direktorica Enesa Mehmedović i zaposlenica Bajzina Šadić, te uručili prigodne poklone za naše đake prvake koje su obezbijedili općinski načelnik Admir Hrustanović i JU Centar za socijalni rad Čelić. U ime učenika, roditelja i uposlenika škole iskreno se zahvaljujemo… Nastavi čitati »

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učitelja koji se obilježava svake godine 5. oktobra obilježava se godišnjica usvajanja preporuke Unesca iz 1966. godine o statusu nastavnika. Preporuka postavlja mjerila u pogledu prava i odgovornosti nastavnika i standarde za njihovu početnu pripremu i dalje obrazovanje, zapošljavanje, uslove nastave i učenja. Značaj Svjetskog dana učitelja Svjetski dan učitelja u ovoj 2021.… Nastavi čitati »

Dodjela diploma maturantima 2020/2021

U ponedjeljak, 7. juna 2021 g. obavljena je svečana podjela diploma maturantima generacije 2020/2021. Svečanosti su prisustvovali učenici odjeljenja 9A i 9B, njihovi razrednici, Fikret Okanović i Samir Krivošija, te direktor škole, Mirza Šadić. Skromna ceremonija je otvorena uvodnim obraćanjem direktora škole u kojem je zahvalio učenicima na postignutom uspjehu i vladanju sa željom da… Nastavi čitati »

Završen projekat obnove stolarije u našoj školi

Projekat obnove stolarije u našoj školi je uspješno završen. Vlada Japana je donirala 56,286 EUR (110,085.85 KM) za projekat. Predstavnici škole su 15. novembra 2019. godine u Sarajevu potpisali ugovor sa Vladom Japana i radovi su započeli 25. jula 2020. godine. Kompletiranje projekta je produženo u nekoliko navrata (COVID-19, i dr. tehnički razlozi), ali 1.… Nastavi čitati »