Arhive kategorije: Novosti

Obilježena Dječija nedjelja

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje danas su našu školu posjetili predstavnici JU Centar za socijalni rad, direktorica Enesa Mehmedović i zaposlenica Bajzina Šadić, te uručili prigodne poklone za naše đake prvake koje su obezbijedili općinski načelnik Admir Hrustanović i JU Centar za socijalni rad Čelić. U ime učenika, roditelja i uposlenika škole iskreno se zahvaljujemo… Nastavi čitati »

Čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učitelja koji se obilježava svake godine 5. oktobra obilježava se godišnjica usvajanja preporuke Unesca iz 1966. godine o statusu nastavnika. Preporuka postavlja mjerila u pogledu prava i odgovornosti nastavnika i standarde za njihovu početnu pripremu i dalje obrazovanje, zapošljavanje, uslove nastave i učenja. Značaj Svjetskog dana učitelja Svjetski dan učitelja u ovoj 2021.… Nastavi čitati »

Dodjela diploma maturantima 2020/2021

U ponedjeljak, 7. juna 2021 g. obavljena je svečana podjela diploma maturantima generacije 2020/2021. Svečanosti su prisustvovali učenici odjeljenja 9A i 9B, njihovi razrednici, Fikret Okanović i Samir Krivošija, te direktor škole, Mirza Šadić. Skromna ceremonija je otvorena uvodnim obraćanjem direktora škole u kojem je zahvalio učenicima na postignutom uspjehu i vladanju sa željom da… Nastavi čitati »

Završen projekat obnove stolarije u našoj školi

Projekat obnove stolarije u našoj školi je uspješno završen. Vlada Japana je donirala 56,286 EUR (110,085.85 KM) za projekat. Predstavnici škole su 15. novembra 2019. godine u Sarajevu potpisali ugovor sa Vladom Japana i radovi su započeli 25. jula 2020. godine. Kompletiranje projekta je produženo u nekoliko navrata (COVID-19, i dr. tehnički razlozi), ali 1.… Nastavi čitati »

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Zbog nastale situacije izazvane virusom COVID-19, te poštivanja i pridržavanja higijensko-epidemioloških mjera, nismo organizovali radionice u našoj školi kao što je to bilo prethodnih godina. Naime, Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se uz niz aktivnosti s ciljem postizanja boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici, te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom… Nastavi čitati »

Donacija firme “Mrkaljević”

Danas su predstavnici firme “Mrkaljavić” našoj školi uručili vrijednu i, u ovim vremenima, potrebnu doncaiju – zaštitne maske. Radi se o 2.000 zaštitnih maski za učenike i uposlenike. Koristimo priliku da srdačno zahvalimo g. Semiru Husejnagiću, vlasniku firme “Mrkaljević”.

Donacija Crvenog križa TK

Dana 19.10.2020. godine Crveni križ Tuzlanskog kantona je našoj školi uručio donaciju organizacije Crkva Isusa Hrista – Sveci Poslednjih dana iz SAD sa sljedećim sadržajem: beskontaktni toplomjer dozer za tečni sapun/dezinfekciono sredstvo, 3 kom. dezinfekcioni otirač za obuću, 5 kom Škola srdačno zahvaljuje Crvenom križu na donaciji.