Arhive kategorije: Dokumenti

Pravilnici o kućnom redu i saradnji roditelja učenika sa školom

Novi pravilnici u školama Tuzlanskog kantona su predstavljeni kako bi se osigurala sigurnost i prevencija maloljetničke delinkvencije. Četiri pravilnika o kućnom redu i saradnji roditelja učenika sa školom su predstavljeni, a cilj im je prepoznavanje, prevencija i/ili sprečavanje neprihvatljivog ponašanja učenika u osnovnim i srednjim školama. Ovi dokumenti su realizacija mjera koje je predložila interresorna… Nastavi čitati »

Osnovne sigurnosne smjernice za učenike za korištenje interneta

Nikad ne dijelite svoje lične informacije na internetu. Nikad ne dijelite svoju lozinku sa drugim osobama, osim roditelja. Ne objavljivati na internetu ništa što ne želimo da vide naši prijatelji li poznanici. Pažljivo birati prijatelje na društvenim mrežama. Ne uključivati se u grupe, stranice ili aktivnosti koje nemaju dovoljno informaciju o sadržaju koji se tamo… Nastavi čitati »

Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19

Nastavničko vijeće JU OŠ “Čelić” je na sjednici održanoj 8.9.2020. godine donijelo Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19. Krizni plan je utemeljen na preporukama, odlukama i naredbama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona. Ovim dokumentom se osiguravaju mjere zaštite učenika i zaposlenika i preciziraju se uloge svih zaposlenika… Nastavi čitati »