Mjesečne arhive: Novembar 2019.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dan državnosti Bosne i Hercegovine je praznik u Bosni i Hercegovini, koji se obilježava svakog 25. novembra. Na taj dan 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te… Nastavi čitati »

Grant Vlade Japana za projekat obnove Osnovne škole “Čelić”

Vlada Japana odlučila je dodijeliti grant u iznosu od 56.286 eura (približno 110.100 KM) za projekat obnove Osnovne škole u Čeliću. Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava održana je 15. novembra 2019. godine u 11:00 sati u Ambasadi Japana u Sarajevu. Odobrenim sredstvima omogućena je zamjena prozora, okvira prozora i vrata u Osnovnoj školi Čelić… Nastavi čitati »

Edukativno predavanje o maloljetničkoj delikvenciji

U četvrtak 7. novembra 2019. godine u 12:00 sati za učenike je održano edukativno predavanje na temu: Prevencija razvoja maloljetničke delikvencije i sigurnost djece na internetu. Predavanje je organizovano od strane MUP-a TK, Policijska stanica Čelić, a na incijativu Osnovne škole ”Čelić”. Predavanje je organizovano za učenike VII, VIII i IX razreda naše škole u općinskoj sali… Nastavi čitati »