Dan škole

Osnovna škola ”Čelić“, osnovana daleke 1886.godine, najstarija odgojno-obrazovna institucija na  području općine Čelić, 9. maja slavi svoj 134. rođendan.

To je dan kada slavimo sve generacije koje su iz ove škole izašle, one koje trenutno pohađaju  ovu školu, a svakako, gledajući u budućnost, i one koje će tek postati dio naše škole.

Ujedno slavimo Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, te želimo da podsjetimo na vrijednosti  koje gajimo u našoj školi: toleranciju, demokratiju, poštivanje različitosti, dijalog…

Pamtimo proslave Dana škole kada su glavni akteri bili naši mali recitatori, glumci, plesači, koji su nastojali svojim tačkama zadiviti, nasmijati publiku.

Nažalost, ove godine rođendan naše škole protiče u drugačijem okruženju. Međutim, ipak smo ponosni.

Ponosni na svoje marljive učenike, roditelje, nastavnike i ostale uposlenike što smo u ovim teškim vremenima, kada je ugroženo zdravlje svih nas, iznašli način da održimo nastavni proces.

Na učenike jer svakodnevno prate online nastavu, shvatajući težinu i ozbiljnost ovog vremena, izvršavaju svoje obaveze savjesno, ali paralelno razvijaju i nove vještine koje nameće novi vid nastave.

Na roditelje koji pomažu i učenicima i nastavnicima shvatajući značaj i ulogu obrazovanja naših mladih naraštaja.

Na sve uposlenike škole koji predano rade i ulažu sva svoja znanja i sposobnosti, kreativnost da svojim radom „uđu“ u svaki učenički dom i kreiraju atmosferu učionice.

Ovaj zajednički rad, solidarnost, samoodricanje i ispoljeno zajedništvo svih aktera u online nastavi, daje nam snagu i vjeru da ćemo prevazići ovo teško vrijeme i ubrzo se vratiti u školske klupe.

SRETAN DAN ŠKOLE  svim učenicima, roditeljima i uposlenicima naše škole. DIREKTOR : ŠADIĆ MIRZA, profesor

U nastavku pogledajte kako ove godine obilježavamo Dan škole.